Bayern München-voorzitter Uli Hoeness heeft geen goed woord over voor de werkwijze van de sportief directeur van Paris Saint-Germain. Hij adviseert de Franse topclub om iemand anders die functie te laten bekleden.

Hoeness kreeg deze zomer te maken met directeur Antero Henrique bij de onderhandelingen over transfers van Jérôme Boateng, Renato Sanches en Juan Bernat. Uiteindelijk verruilde alleen verdediger Bernat Bayern voor PSG.

"Ik zou Paris Saint-Germain adviseren om de sportief directeur te vervangen. Deze man is geen boegbeeld voor de club. Als PSG een wereldclub wil worden, kan het zich niet zo'n leider veroorloven", zegt Hoeness maandag tegen Kicker.

Volgens de voormalig aanvaller zorgde Henrique, een vijftigjarige Portugees, voor flinke verwarring in de onderhandelingen. Zo zou hij zich plotseling hebben gemeld voor Sanches, om vervolgens net zo snel weer af te haken.

Ook transfer Boateng ging niet door

Hoeness, die in 2014 een celstraf uitzat voor belastingfraude, noemt het logisch dat ook een transfer van centrale verdediger Boateng naar Parijs niet doorging. PSG bood 38 miljoen euro, maar Bayern wilde 10 miljoen euro meer.

"We vroegen die prijs omdat we Jérôme niet wilden laten gaan én omdat we ervan uitgingen dat PSG dat bedrag niet wilde betalen. Bovendien wilden we onze trainer (Niko Kovac, red.), die de speler graag behouden, een dienst bewijzen."

Bayern zag deze zomer naast Bernat middenvelders Arturo Vidal (FC Barcelona) en Sebastian Rudy (Schalke 04) en aanvaller Douglas Costa (Juventus, de club waaraan hij al verhuurd was) vertrekken. Topscorer Robert Lewandowski wilde aanvankelijk ook een ander avontuur aangaan, maar besloot toch te blijven.

Daar tegenover stond de komst van Leon Goretzka (Schalke) en werd ook Alphonso Davies (Vancouver Whitecaps) vastgelegd, al komt de jonge Canadese aanvaller pas in januari naar München. Bayern won de eerste twee Bundesliga-duels en staat daarmee bovenaan.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga