José Mourinho kan zich niet vinden in de kritiek van Manchester United-fans op vicevoorzitter Ed Woodward. Een deel van de supporters liet de onvrede zondag blijken via een boodschap achter een vliegtuigje.

Zo'n twintig minuten voor het uitduel met Burnley (0-2-winst) vloog het vliegtuig over Turf Moor met daarachter de tekst 'Ed Woodward, a specialist in failure'. Mourinho gebruikte ooit die bewoording als manager van Chelsea over collega-trainer Arsène Wenger van Arsenal.

De United-fans houden Woodward verantwoordelijk voor de slechte seizoenstart van United, dat na vier speelrondes slechts tiende staat in de Premier League. In hun ogen heeft de vicevoorzitter niet voldaan aan de tranferwensen van Mourinho.

"Rond wedstrijden kijk ik nooit naar de lucht, tenzij ik hogere machten om hulp vraag", verklaarde Mourinho na de wedstrijd. Over het vliegtuigje zei hij: "Ik heb niets gezien, maar Ed Woodward heeft vandaag gewonnen. Hij won met 2-0."

United begon het Premier League-seizoen nog met een 2-1-zege op Leicester City, maar ging daarna pijnlijk onderuit tegen Brighton & Hove Albion (3-2) en Tottenham Hotspur (0-3).

Vliegtuig met banner voor vicevoorzitter United vliegt over tijdens wedstrijd
37
Vliegtuig met banner voor vicevoorzitter United vliegt over tijdens wedstrijd

Mourinho opgelucht na broodnodige zege

De broodnodige overwinning tegen Burnley op Turf Moor door twee goals van Romelu Lukaku zorgde voor blijdschap bij Mourinho, al was het alleen maar omdat de media niet opnieuw konden smullen van een misstap van United.

"Ik ben opgelucht en ik denk dat sommigen van jullie teleurgesteld zullen zijn, want het was voor jullie veel beter geweest als we weer hadden verloren", zei hij tegen de aanwezige journalisten.

"In mijn ogen hebben we het tegen Burnley heel goed gedaan vanaf het eerste balcontact. We hebben geen slechte week gehad, want we hebben goed gewerkt en de fans staan achter ons, vooral vanwege de manier waarop we spelen."

United gaat volgende week zaterdag in de vijfde speelronde op bezoek bij Watford, dat nog zonder puntenverlies is dit seizoen. In de Champions League zijn de 'Red Devils' ingedeeld in een groep met Juventus, Valencia en Young Boys.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League