Yaya Touré heeft zich zondagavond verbonden aan zijn oude club Olympiakos, waar hij groots is onthaald. De 97-voudig international van Ivoorkust was transfervrij nadat zijn contract bij Manchester City deze zomer afliep.

Olympiakos meldt geen details over het aantrekken van Touré, maar de middenvelder tekent naar verluidt voor twee jaar. Hij speelde eerder in 2005/2006 voor de Griekse topclub, waarmee hij toen kampioen werd.

Touré stond acht jaar onder contract bij City, waar zijn relatie met manager Josep Guardiola ernstig was vertroebeld. De viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar beschuldigde de Spanjaard van racisme, die dat op zijn beurt ontkende.

Naast Olympiakos en Manchester City speelde Touré eerder voor KSK Beveren, Metallurg Donetsk, AS Monaco en FC Barcelona. Met Barcelona werd de middenvelder twee keer kampioen en won hij de Champions League. Met City pakte hij drie keer de landstitel.

Met het Ivoriaanse elftal kwam Touré uit op de WK's van 2006, 2010 en 2014. Telkens was de groepsfase het eindstation voor de Afrikanen.

Olympiakos werd in de laatste 21 jaar liefst 19 keer kampioen van Griekenland en pakte de landstitel in totaal 44 keer. De topclub is ook dit seizoen goed begonnen met zes punten uit twee duels.