Feyenoord begint zondag in zijn vertrouwde opstelling aan de competitiewedstrijd tegen NAC Breda in De Kuip. Bij de bezoekers maakt Benjamin van Leer zijn debuut onder de lat.

Trainer Giovanni van Bronckhorst stuurt dezelfde elf Feyenoorders het veld in als vorige week in de gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (3-5).

Dat betekent onder meer dat Jeremiah St. Juste op de rechtsbackpositie de voorkeur krijgt boven Bart Nieuwkoop en dat Eric Botteghin een defensief centrum vormt met Jan-Arie van der Heijden.

Middenvelder Yassin Ayoub, die vorige week in het Abe Lenstra Stadion nog voor de bevrijdende vijfde treffer zorgde, moet wederom genoegen nemen met een plek op de bank. 

Nicolai Jörgensen ontbreekt nog in de selectie van Feyenoord. De Deense spits hervatte deze week de groepstraining na een slepende voetblessure, maar de wedstrijd tegen NAC komt nog te vroeg.

Van Leer vierde NAC-doelman dit seizoen

Bij NAC mag Van Leer direct zijn debuut maken. De doelman, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Ajax, is al de vierde keeper dit seizoen voor de ploeg uit Breda.

In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het doel verdedigd door de Australiër Mark Birighitti en daarna mochten ook Arijanet Muric uit Kosovo en de Pool Karol Niemczycki hun opwachting maken onder de lat.

De wedstrijd tussen Feyenoord en NAC begint om 16.45 uur in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Feyenoord verzamelde in de eerste drie Eredivisie-duels zes punten, NAC slechts drie. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie en Larsson.

Opstelling NAC: Van Leer; Verschueren, Koch, Mets Leigh; Kali, Fernandes, Nijholt; Rosheuvel, Te Vrede, El Allouchi.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie