De Eredivisie-wedstrijd van vrijdag tussen FC Emmen en De Graafschap heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1 op de Oude Meerdijk.

FC Emmen kwam in de 81e minuut op een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Alexander Bannink, maar De Graafschap trok de stand in de 88e minuut gelijk dankzij een treffer van Fabian Serrarens.

Voor FC Emmen betekende het wel het eerste punt ooit in eigen huis op het hoogste niveau in Nederland, nadat er twee weken geleden nog op eigen veld met 1-4 van AZ werd verloren.

Emmen en De Graafschap komen door de remise op vier punten uit vier wedstrijden en bezetten daarmee de respectievelijk twaalfde en dertiende plaats op de ranglijst.

Voorzichtig begin van de wedstrijd

FC Emmen en De Graafschap begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waardoor kansen voor beide teams schaars waren.

Wel had De Graafschap in de achtste minuut zomaar op een 0-1-voorsprong kunnen komen. Stef Nijland dook zomaar vrij voor doelman Kjell Scherpen op, maar kreeg de bal niet langs hem.

Na ruim een half uur spelen gooiden FC Emmen en De Graafschap de schroom wat meer van zich af, wat in een paar gevaarlijke momenten voor beide doelen resulteerde.

Namens de thuisclub schoot Luciano Slagveer een rebound over en zagen Nicklas Pedersen en Nick Bakker hun kopbal gekeerd worden door keeper Hidde Jurjus, terwijl voor de bezoekers Daryl van Mieghem tot twee keer toe miste.

Tweede helft aanvankelijk eenrichtingsverkeer

In de tweede helft was het aanvankelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van De Graafschap, maar omdat Jurjus andermaal redde op pogingen van Pedersen, Michael Chacon en Alexander Bannink bleven doelpunten uit.

Dat was daarna ook aan de andere kant van het veld het geval, omdat Sven Nieuwpoort van dichtbij naast kopte en Serrarens op Scherpen stuitte.

Een doelpuntloos gelijkspel leek daardoor onvermijdelijk, maar door de goals van Bannink (scrimmage) en Serrarens (kopbal) werd het toch nog een hectische slotfase.

Volgende week is er geen voetbal in de Eredivisie vanwege het interlandweekend, waarna FC Emmen de competitie over twee weken hervat met een uitduel met FC Utrecht en De Graafschap met een thuisduel met VVV-Venlo.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie