Hendrie Krüzen is door de KNVB aangesteld als assistent-trainer van Jong Oranje. De geboren Almeloër volgt Paul Bosvelt op, die de functie niet meer kon combineren met zijn werk als technisch manager van Go Ahead Eagles.

De 53-jarige Krüzen maakt tot en met de kwalificatiereeks voor het EK 2019 deel uit van de technische staf van Jong Oranje, die naast bondscoach Erwin van de Looi bestaat uit tweede assistent Hedwiges Maduro en keeperstrainer Sierd van der Berg.

De laatste jaren fungeerde Krüzen als assistent van coach Peter Bosz bij Heracles Almelo, Vitesse, het Israëlische Maccabi Tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund. Het duo werd eind vorig jaar ontslagen door Dortmund.

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van Krüzen. "Met hem halen we iemand met veel nationale en ook internationale ervaring binnen. Wij denken dat hij samen met Erwin en de rest van de staf onze talenten verder kan brengen."

Krüzen heeft veel vertrouwen in spelers

Krüzen, die in zijn spelerscarrière uitkwam voor onder andere PSV en AZ, heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. "Het werken met jonge, talentvolle, gretige voetballers heb ik altijd mooi gevonden en bij Jong Oranje is hieraan geen gebrek. Ik heb er vertrouwen in dat wij samen met de staf en spelers iets moois kunnen gaan neerzetten."

Jong Oranje staat in groep 4 van de EK-kwalificatie momenteel op de tweede plek met elf punten, vijf minder dan de talenten van Engeland, die aan de leiding gaan.

De ploeg van Van de Looi speelt op 6 september tegen Engeland en treft vijf dagen later Jong Schotland op de Vijverberg in Doetinchem.