NEC heeft maandag op de valreep de eerste zege van het seizoen geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren waren ternauwernood met 1-2 te sterk op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Sven Braken kroonde zich tot matchwinner door in de 95e minuut verantwoordelijk te zijn voor de 1-2.

De spits nam zo'n tien seconden voor het verstrijken van de blessuretijd een lange pass van achteruit perfect aan en kon vervolgens de bal simpel in het nagenoeg lege doel tikken.

NEC kwam in de 32e minuut nog wel op een 1-0-achterstand door een doelpunt van Nick Venema, maar trok de stand in de 40e minuut alweer gelijk dankzij een treffer van Anass Achahbar.

NEC verzuimde vorige week te winnen

De ploeg van de nieuwe trainer Jack de Gier verzuimde vorige week de competitie te openen met een overwinning. In eigen huis tegen SC Cambuur werd een comfortabele 2-0-voorsprong verspeeld: 2-2.

NEC steeg door de driepunter tegen Jong FC Utrecht naar de zesde plaats op de ranglijst, op twee punten achterstand van de koplopers Go Ahead Eagles, Top Oss, RKC Waalwijk en Roda JC.

Jong FC Utrecht bleef de hekkensluiter. De Domstedelingen verloren vorige week ook al, kansloos met 5-0 bij Go Ahead Eagles.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie