Ajax is niet van plan om dinsdag in de return in Oekraïne tegen Dinamo Kiev de 3-1-zege van vorige week in Amsterdam met defensief spel te verdedigen om zodoende een plek in de groepsfase van de Champions League te bewerkstelligen.

"We willen vasthouden aan onze eigen identiteit. Wij zullen voor de winst spelen. Dat moet de instelling zijn om in de groepsfase te komen", zei trainer Erik ten Hag maandag op zijn persconferentie in het immense NSK Olimpiejsky.

"Ik verwacht een ander Kiev, maar hetzelfde Ajax. Het is aan ons om de regie van de wedstrijd in handen te nemen en uiteindelijk ook te scoren. Een doelpunt zou ons erg helpen."

Ten Hag gaf zoals gebruikelijk niets prijs over zijn opstelling. Hij mist de geschorste Nicolás Tagliafico, maar kan wel weer beschikken over de van een hamstringblessure herstelde David Neres.

De Haaksbergenaar wil echter wat de Braziliaanse aanvaller betreft eerst nog afwachten hoe hij op zijn inspanningen tijdens de laatste training reageert.

"We spelen een belangrijke wedstrijd, maar we willen hem ook geen zes maanden kwijt zijn. Hij moet pijnvrij zijn om te kunnen spelen."

Tagliafico waarschijnlijk vervangen door Wöber

Tagliafico wordt op de linksbackpositie naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Maximilian Wöber, waardoor Daley Blind samen met Matthijs de Ligt gewoon het hart van de verdediging kan blijven vormen.

De return tussen Dinamo Kiev en Ajax vangt dinsdag om 21.00 uur aan in NSK Olimpiejsky en staat onder leiding van de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina.

Mochten de Amsterdammers het tweeluik winnend afsluiten, dan plaatsen ze zich voor het eerst sinds het seizoen 2014/2015 voor de groepsfase van de Champions League.

Het tweede duel met Dinamo Kiev is niet alleen sportief van groot belang voor Ajax. Alle deelnemers aan de groepsfase van de Champions League ontvangen een welkomstpremie van 15 miljoen euro. Dat bedrag wordt al snel verdubbeld door inkomsten uit kaartverkoop, televisiegelden en winstpremies.

PSV, de enige andere Nederlandse club die nog actief is in Europa, startte vorige week ook goed aan de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen met 2-3 bij het Wit-Russische BATE Borisov.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League