Ajax gaat met Hakim Ziyech om de tafel zitten als hij deze week niet alsnog naar een andere club vertrekt. Trainer Erik ten Hag houdt in het midden of de middenvelder een verbeterd contract krijgt aangeboden.

"We weten allemaal dat er een afspraak ligt dat hij bij een goed bod mag vertrekken", begon Ten Hag maandag zijn verhaal op de persconferentie in aanloop naar de return van dinsdag in Oekraïne tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League.

"Maar we weten ook dat hij gelukkig is bij ons. Als hij blijft, dan is het logisch dat we gaan praten wat we in de aanloop naar de volgende transferwindow gaan doen."

Ziyech stond lang in de belangstelling van AS Roma, maar de Italiaanse topclub meldde zich nooit in Amsterdam en inmiddels is de transfermarkt in dat land ook al gesloten.

Datzelfde geldt voor Engeland, maar in Spanje, Frankrijk en Duitsland hebben ze net als in Nederland nog wel tot zaterdag de tijd om spelers aan te trekken.

Ziyech heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2021. De international van Marokko kwam medio 2016 voor 11 miljoen euro over van FC Twente.

Overmars gaf aan dat er momenteel weinig speelt

Directeur spelerszaken Marc Overmars gaf afgelopen zaterdag na afloop van de met 5-0 gewonnen competitiewedstrijd in eigen huis tegen FC Emmen aan dat er momenteel weinig speelt rond Ziyech.

"Ik heb ook liever dat het zo blijft. Ik kan het beste op vakantie gaan en na 1 september weer de telefoon opnemen. Want we willen de boel graag bij elkaar houden", liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over.

De return tussen Dinamo Kiev en Ajax vangt dinsdag om 21.00 uur aan. De Amsterdammers verdedigen daarin de 3-1-zege van vorige week in de heenwedstrijd op eigen veld.

Mocht Ajax daarin slagen, dan plaatsen ze zich voor het eerst sinds het seizoen 2014/2015 voor de groepsfase van de Champions League.

Het tweede duel met Dinamo Kiev is niet alleen sportief van groot belang voor Ajax. Alle deelnemers aan de groepsfase van de Champions League ontvangen een welkomstpremie van 15 miljoen euro. Dat bedrag wordt al snel verdubbeld door inkomsten uit kaartverkoop, televisiegelden en winstpremies.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League