Marc Overmars is zeer te spreken over wat Ajax dit seizoen vooralsnog laat zien. De directeur spelerszaken is van mening dat de ploeg van trainer Erik ten Hag heel wat kan bereiken als de huidige vorm wordt doorgetrokken.

"We hebben een mooi team dat iedere week beter wordt", zei Overmars zaterdag na de eenvoudige 5-0-thuiszege in de Eredivisie op FC Emmen voor de camera van FOX Sports.

"De spelers kijken ook wat hier gebeurt. Het team draait lekker. Nog geen anderhalf jaar geleden haalden we onder trainer Peter Bosz de finale van de Europa League toen er zo'n spirit ontstond."

Overmars hoopt dan ook dat er geen spelers meer vertrekken uit de Johan Cuijff ArenA als op 1 september de transfermarkt sluit.

"Ik heb liever dat het zo blijft. Ik kan het beste op vakantie gaan en na 1 september weer de telefoon opnemen. Want we willen de boel graag bij elkaar houden."

Overmars gaf ook te kennen dat er momenteel weinig speelt rond Hakim Ziyech. De 25-jarige spelmaker heeft de toezegging van de clubleiding dat hij zijn toekomst bij een goed bod ergens anders mag voortzetten.

'Hakim heeft plezier om hier te voetballen'

Ten Hag hoopt dat de situatie rond Ziyech zo blijft en dat hij volgende week op bezoek bij Vitesse ook nog van zijn diensten gebruik kan maken.

"We kennen elkaars standpunten. Maar hij speelt graag voor Ajax en laat dat iedere wedstrijd zien. Hij heeft plezier om hier te voetballen. Hij wil bepalend zijn en dat lukt hem aardig."

Ajax speelt dinsdag eerst nog de return in Oekraïne tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League en verdedigt daarin de 3-1-overwinning van woensdag in de heenwedstrijd.

Mochten de Amsterdammers het tweeluik in hun voordeel beslissen, dan plaatsen ze zich voor het eerst sinds 2014 voor de groepsfase van het grootste en belangrijkste Europese clubtoernooi.

Ajax bezet in de Eredivisie voorlopig de tweede plaats, op twee punten achterstand van koploper PSV, dat zaterdag diep in blessuretijd met 1-2 won bij PEC Zwolle.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie