Arjen Robben was verrast dat hij in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op de bank moest plaatsnemen bij Bayern München. Hij toonde zich als invaller wel trefzeker tegen Hoffenheim (3-1).

De 34-jarige aanvaller kwam vlak voor rust het veld in. Hij leek in de slotfase voor 2-1 te zorgen toen hij de rebound van een gemiste strafschop benutte. Robben bleek echter te vroeg te zijn ingelopen, waardoor dat feest niet doorging. 

In blessuretijd kwam zijn naam alsnog op het scoreformulier, nadat hij de bal fraai in de bovenhoek schoot. Robben bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Door zijn treffer kreeg de avond alsnog een vrolijk staartje voor Robben, die tot zijn eigen verrassing op de bank moest beginnen van de nieuwe trainer Niko Kovac. Dat overkwam overigens ook Mats Hummels.

"Dit was een enorme teleurstelling", zei Robben na afloop tegen de ZDF. "Ook al ben ik 34, na een voorbereiding van zeven weken wil je gewoon beginnen. Maar ik moet dit accepteren. Als je er dan inkomt, moet je het laten zien."

Coman door blessure lang aan de kant

De kans is groot dat Robben, die vlak voor het eind van afgelopen seizoen zijn contract met een jaar verlengde, de komende periode vaker vanaf het begin mag spelen. Kingsley Coman, die de voorkeur kreeg boven de oud-aanvoerder van Oranje, viel geblesseerd uit.

De Franse aanvaller heeft opnieuw een band van zijn linkerenkel gescheurd. Coman moet een operatie ondergaan en staat daardoor geruime tijd aan de kant. Begin dit jaar liep de vleugelspits al eenzelfde blessure op. Toen stond hij bijna drie maanden aan de kant.

De volgende competitiewedstrijd van 'Der Rekordmeister' is op zaterdag 1 september. Bayern gaat dan op bezoek bij VfB Stuttgart.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga