Tom van Weert en Jesper Drost willen weg bij FC Groningen nu zij voor het komende duel met De Graafschap worden gepasseerd. Trainer Danny Buijs snapt dat zij pissig zijn.

De debuterende coach vindt echter dat hij moet ingrijpen. FC Groningen verloor het eerste competitieduel met 5-1 bij Vitesse. Een week later was Willem II met 0-1 te sterk.

Buijs kondigde aan dat spits Van Weert en middenvelder Drost er in Doetinchem niet bij zullen zijn. Zij gaven daarop direct aan niet meer bij FC Groningen te willen spelen.

"Ik word er na twee wedstrijden al uit geflikkerd", zei Drost bij FOX Sports. Hij voegde daaraan toe per direct te willen vertrekken. Ook Van Weert is het zat. "Ik heb me al twee keer teruggevochten in dit elftal. Ik heb geen zin om dat nog een keer te moeten doen."

'Heb mijn trainer ook weleens een lul gevonden'

Buijs hoopt met enkele nieuwe krachten, onder wie de van Ajax gehuurde spits Mateo Cassierra, voor een ommekeer te kunnen zorgen. "Hiervoor was voor iedereen duidelijk wie zou spelen, maar ik ga nu wel wat dingen omzetten en veranderen. Voetballend moet het beter, ik heb het vertrouwen dat dat ook met deze groep kan", zei hij tegen VI.

De Trainer kan goed begrijpen dat Drost en Van Weert, die naar verluidt bij een goed bod weg mogen, niet blij zijn met hun aanstaande reserverol.

"Sterker nog: het was een groter probleem geweest als ze het prima hadden gevonden. Ik weet hoe het werkt in de voetballerij. Ik ben zelf ook voetballer geweest en heb mijn trainer ook weleens een lul gevonden."

Het duel tussen De Graafschap en FC Groningen wordt zaterdag om 18.30 uur gespeeld. Groningen staat laatste, De Graafschap is met drie punten uit twee duels middenmoter.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie