Ouasim Bouy komt dit seizoen weer uit voor PEC Zwolle. De 25-jarige verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Leeds United.

De voormalig jeugdspeler van Ajax speelde eerder al in de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 voor PEC, dat hem destijds huurde van Juventus. Hij begint dus aan zijn derde periode in Zwolle.

In de zomer van 2017 verruilde Bouy de Italiaanse topclub, waarvoor hij slechts één officiële wedstrijd speelde, voor Leeds. Die ploeg komt uit in het Championship. Afgelopen seizoen verhuurde die club hem al aan Cultural Leonesa, een ploeg uit de Spaanse tweede divisie.

Bouy, die ook op het middenveld uit de voeten kan, is blij weer in Zwolle te kunnen spelen. "Door mijn verleden hier ken ik de club, de supporters en ook nog de nodige teamgenoten. De manier van voetballen past bij mij en ik kijk ernaar uit om het komende seizoen hier weer op het veld te staan."

Technisch directeur Gerard Nijkamp noemt het geen toeval dat de club wederom bij Bouy uitkwam om de defensie te versterken. "In de periodes dat hij bij ons heeft gespeeld, zijn wij altijd zeer te spreken geweest over zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten."

Bouy tiende versterking voor PEC

Bouy is al de tiende aanwinst voor PEC, dat spelers als Ryan Thomas (PSV), Philippe Sandler (Manchester City) en Youness Mokhtar (Ankaragüçü) zag vertrekken.

De ploeg van trainer John van 't Schip haalde eerder Zian Flemming (Ajax), Kenneth Paal (PSV), Gustavo Hamer (Feyenoord), Darryl Lachman (Willem II), Mike van Duinen (Excelsior), Denis Genreau (Melbourne City), Clint Leemans (VVV-Venlo), Vito van Crooij (VVV-Venlo) en Stanley Elbers (Excelsior) binnen.

PEC, dat na twee duels nog geen punt wist te pakken, speelt zaterdag thuis om 20.45 uur tegen PSV.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie