Nicolai Jörgensen heeft zich donderdag voor het eerst in weken weer laten zien op het trainingsveld van Feyenoord. De Deen, die herstelt van een voetblessure, beperkte zich tot wat loopwerk.

De 27-jarige Jörgensen speelde dit seizoen nog geen minuut voor Feyenoord. De spits kreeg wegens zijn deelname aan het WK in Rusland een paar weken extra vakantie en meldde zich pas eind juli in Rotterdam. Hij raakte vervolgens al snel geblesseerd.

Bij afwezigheid van de Eredivisie-topscorer van het seizoen 2016/2017 stond Robin van Persie of Dylan Vente de laatste weken in de punt van de aanval bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord, die donderdag wegens privéomstandigheden ontbrak op het trainingsveld, wilde afgelopen vrijdag op zijn persconferentie voor het competitieduel met Excelsior (3-0-zege) niet al te veel kwijt over het herstel van Jörgensen.

"Ik hoop binnenkort meer duidelijkheid te hebben over hoe lang het nog gaat duren met zijn blessure", zei Van Bronckhorst. "Onze medische staf is hard bezig om hem goed te begeleiden."

Feyenoord bereidt zich voor op de uitwedstrijd van zondagmiddag tegen sc Heerenveen (aftrap: 14.30 uur). De Rotterdammers staan na twee duels zevende in de Eredivisie met drie punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie