NAC Breda heeft alweer afscheid moeten nemen van doelman Arijanet Muric, die net een basisplaats had veroverd. De negentienjarige huurling van Manchester City keert terug naar de Engelse club.

City heeft Muric weer nodig, omdat reservekeeper Claudio Bravo door een gescheurde achillespees maanden aan de kant staat.

De regerend landskampioen had de talentvolle doelman uit Montenegro eigenlijk voor een jaar in Breda gestald om ervaring op te doen. Zaterdag debuteerde hij in de gewonnen thuiswedstrijd tegen De Graafschap (3-0).

"Door de blessure van de tweede doelman is Manchester City in een situatie terechtgekomen die we vooraf niet hadden voorzien", zegt technisch directeur Hans Smulders van NAC woensdagavond. "Het hebben van een samenwerking betekent ook dat je elkaar probeert te helpen in dit soort situaties van overmacht."

Birighitti lijkt voorlopig weer eerste doelman van NAC

Birighitti lijkt voorlopig weer eerste doelman van NAC

Hulp bij zoektocht naar nieuwe keeper

NAC krijgt van City hulp bij de zoektocht naar een nieuwe keeper. Trainer Mitchell van der Gaag heeft met de Australiër Mark Birighitti en de jonge Pool Karol Niemczycki nog twee doelmannen over in zijn selectie.

Birighitti keepte de eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen AZ, en daarin maakte hij geen sterke indruk. De ploeg van Van der Gaag verloor met 5-0.

Door het vertrek van Muric is de kans groot dat de 27-jarige Birighitti zaterdag weer het doel verdedigt van NAC, dat om 20.45 uur thuis speelt tegen Excelsior. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion begint om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Jeroen Manschot.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie