Anwar El Ghazi speelt de rest van het seizoen voor Aston Villa. De tweevoudig Oranje-international wordt door de Championship-club gehuurd van OSC Lille.

Het contract van de 23-jarige El Ghazi bij Lille loopt nog door tot medio 2021. In het afgelopen anderhalf jaar speelde de vleugelspeler 39 competitiewedstrijden (5 goals) voor de Franse club, die in 2011 kampioen werd.

Lille nam El Ghazi begin 2017 voor ongeveer acht miljoen euro over van Ajax. Hij was in Amsterdam op een zijspoor beland door een conflict met de toenmalige trainer Peter Bosz.  

Bij Lille mocht El Ghazi vertrekken omdat de club, die vorig seizoen ontsnapte aan degradatie, met financiële problemen kampt. Hij kiest met Aston Villa, dat een optie tot koop bedongen heeft, voor een ploeg die sinds 2016 uitkomt op het tweede niveau in Engeland.

Hoewel Aston Villa meer niet op het hoogste niveau speelt, is El Ghazi onder de indruk. "Ik vind het geweldig om zo'n grote club te mogen spelen", zegt hij woensdag in een eerste reactie op zijn transfer. "Ik heb gisteravond het stadion Villa Park bezocht en daarvan kreeg ik kippenvel."

Zeven punten uit drie wedstrijden

Aston Villa wil promoveren naar de Premier League, nadat de ploeg van manager Steve Bruce vorig seizoen in de finale van de play-offs verloor van Fulham.

De 'Villans' zijn dit seizoen goed begonnen met zeven punten uit drie wedstrijden. Leeds United gaat aan de leiding met tien punten uit vier duels en een beter doelsaldo dan Middlesbrough dat eveneens tien punten heeft.

Mogelijk maakt El Ghazi zaterdag al zijn debuut voor Aston Villa. De club uit Birmingham speelt dan om 16.00 uur op Villa Park tegen Reading.