FC Utrecht-middenvelder Joris van Overeem gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van zijn rode kaart tegen PEC Zwolle (2-0 winst).

De bond wil de 24-jarige Van Overeem voor drie wedstrijden schorsen (waarvan één voorwaardelijk) voor zijn harde overtreding op PEC Zwolle-middenvelder Clint Leemans. 

Van Overeem raakte na een uur spelen vol de enkel van Leemans. Scheidsrechter Martin van de Kerkhof gaf in eerste instantie geel, maar op advies van de videoscheidsrechter kwam hij terug op die beslissing en werd Van Overeem met direct rood van het veld gestuurd.

De strafzaak wordt donderdag behandeld door de tuchtcommissie van de KNVB waarna vrijdag het vonnis volgt. Daartegen kan de middenvelder nog in beroep gaan.

Van Overeem speelde tegen PEC Zwolle pas zijn tweede competitieduel voor FC Utrecht. Hij kwam afgelopen zomer over van AZ.

FC Utrecht staat met drie punten uit twee duels op de dertiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong ging in de openingswedstrijd met 4-0 onderuit bij kampioen PSV, waarna zondag PEC Zwolle in eigen huis met 2-0 verslagen werd.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie