Bondscoach Clarence Seedorf van Kameroen heeft André Onana geselecteerd voor de komende kwalificatiewedstrijd in de Afrika Cup. De Ajax-doelman behoorde onder de vorige trainer Hugo Broos niet tot de nationale selectie.

Fabrice Ondoa van Oostende en Carlos Kameni van Fenerbahçe zijn de andere twee keepers in de 23-koppige groep van Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert. Voor Kameroen staat op 7 september een wedstrijd tegen de Comoren op het programma.

Kameroen is als organisator al geplaatst voor de Afrika Cup van 2019, maar moet wel meedoen aan het kwalificatietoernooi.

Onana wilde een tijdje niet meer uitkomen voor zijn nationale ploeg, omdat hij een conflict had met Broos, die in december werd ontslagen. Onder de Belg wonnen de 'Ontembare Leeuwen' vorig jaar de Afrika Cup, maar er werd wel naast plaatsing voor het WK in Rusland gegrepen.

De 22-jarige Onana keerde onder interim-trainer Rigoberto Song weer terug bij de nationale ploeg en krijgt nu ook een uitnodiging van Seedorf. De teller voor de doelman staat pas op vier interlands.