Tottenham Hotspur mag zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op Wembley spelen. De UEFA heeft de Premier League-club daar maandag toestemming voor gegeven.

Vanwege de verbouwingen aan White Hart Lane, de oorspronkelijke thuishaven van Tottenham, speelde de ploeg van trainer Mauricio Pochettino vorig seizoen zijn thuiswedstrijden (alle competities) al tijdelijk op Wembley.

De 'Spurs' zouden aanvankelijk op 15 september weer in actie kunnen komen op het vernieuwde White Hart Lane, maar door problemen met "cruciale veiligheidssystemen" is de opening enkele weken uitgesteld.

De loting voor de groepsfase van de Champions League is pas op 30 augustus. Tottenham weet wel dat de club op 17 september of 1 oktober zijn eerste thuiswedstrijd speelt in het miljoenenbal.

Ook eerste thuisduels in Premier League naar Wembley

Eerder deze week werd al bekend dat de thuisduels van de Londenaren in de Premier League met Liverpool (15 september) en Cardiff City (6 oktober) op Wembley worden afgewerkt.

Het stadion in het noordwesten van Londen wordt normaal gesproken alleen gebruikt voor interlands van het Engelse elftal en de finale van de FA Cup, de League Cup en de play-offs voor promotie.

Afgelopen zaterdag speelde Tottenham zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Premier League. De nummer drie van het vorige seizoen won met 3-1 van Fulham en staat na twee wedstrijden op de vierde plek met zes punten.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League