AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco en matchwinner Edin Dzeko waren zondag lovend over Justin Kluivert na diens succesvolle debuut in de Serie A. De negentienjarige Nederlander leverde de assist op de enige treffer in het duel met Torino.

"Kluivert heeft het heel goed gedaan", aldus Di Francesco. "Ik verwachtte al dat hij er klaar voor zou zijn en hij heeft in de laatste twintig minuten aangetoond wat hij kan brengen."

De deze zomer van Ajax overgekomen buitenspeler kwam in Turijn na zeventig minuten in het veld voor Cengiz Ünder. Negentien minuten later gaf hij de assist op de zeer fraaie 0-1 van Edin Dzeko.

"Het was een geweldige voorzet", zei de Bosnische spits. "Kluivert heeft het duel gekanteld, absoluut. Hij kan aan de linker- of de rechterkant spelen en lijkt een heel goede aankoop voor Roma."

'Kluivert kan nog heel veel groeien'

Di Francesco benadrukte wel dat Kluivert, die voor 17,25 miljoen euro werd gekocht door Roma, nog veel moet leren.

"Hij moeten beter begrijpen hoe hij zijn man kan kwijtraken. Hij kan nog heel veel groeien, heeft veel kwaliteiten die nog niet volledig tot uiting komen. Maar het is duidelijk dat hij het verschil kan maken, zoals tegen Torino."

Kluivert kan volgende week maandag zijn thuisdebuut maken voor Roma. De ploeg van Di Francesco speelt in de tweede speelronde van de Serie A in Stadio Olimpico tegen Atalanta Bergamo.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Serie A