Aanvoerder Danny Post van VVV-Venlo snapt er niets van dat het doelpunt van de Limburgers tegen Ajax werd afgekeurd. VVV kwam zaterdag vijf minuten voor rust tot scoren, maar de treffer werd op advies van de videoarbitrage (VAR) niet toegekend.

"Als de bal in de zestien geslingerd wordt, dan kun je als scheidsrechter toch gelijk een beslissing nemen?", vroeg Post zich zaterdagavond bij FOX Sports openlijk af. De middenvelder doelde daarmee op de keuze van Kevin Blom.

De scheidsrechter deed bij het doelpunt van Martin Samuelsen een beroep op de VAR, die hem adviseerde om de treffer af te keuren omdat de Noor even daarvoor aan het shirt van Nicolás Tagliafico had getrokken.

"Ik vind het er op zo’n televisiescherm erger uitzien", aldus Post. "Dan zie je het shirt gaan en denk je: oh, er wordt getrokken. In het spel gebeurt dat toch altijd?"

"Natuurlijk trekt hij wat, maar weet je hoeveel er getrokken wordt?", vervolgde hij. "Als je ziet dat dat shirt wat heen en weer gaat, moet je daarvoor dan een goal afkeuren? Nou ja, je merkt het: ik ben gefrustreerd."

VVV juicht na het doelpunt van Samuelsen

VVV juicht na het doelpunt van Samuelsen

'Frustrerend dat het op die momenten aankomt'

In de slotfase werd Ajax wederom geholpen door de VAR. Na een duw van Roel Janssen richting Klaas-Jan Huntelaar raadpleegde Blom opnieuw de videoscheidsrechter, die hem adviseerde om een strafschop te geven.

"Het is gewoon extra zuur dat ons doelpunt wordt afgekeurd én Ajax een penalty krijgt", baalde Post. De strafschop werd benut door Dusan Tadic waardoor Ajax de wedstrijd in De Koel met 0-1 won en zijn eerste competitiezege van het seizoen boekte.

"Het is extra frustrerend dat het op die momenten aankomt, maar we wisten aan het begin van het seizoen al dat we dat zouden krijgen. Nu pakt het in ons nadeel uit", besefte hij.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie