AC Milan kan voorlopig geen gebruik maken van aanwinst Ivan Strinic. De 31-jarige linksback, die met Kroatië de WK-finale speelde, heeft last van hartproblemen.

AC Milan meldt op zijn website dat bij een medisch onderzoek een vergroting van de holten in het hart van Strinic is ontdekt. 

De Kroaat, die deze zomer transfervrij overkwam van Sampdoria, kwam in nog geen enkele oefenwedstrijd in actie voor zijn nieuwe club, naar nu blijkt omdat Milan onderzoek deed naar zijn hart. De verdediger moet de komende tijd rust nemen.

"De situatie zal na de rustperiode verder onderzocht worden", meldt de Italiaanse club. Pas als alle onderzoeken zijn afgerond en de medici groen licht hebben gegeven, mag Strinic weer gaan trainen.

Eerste competitieduel AC Milan uitgesteld

De 49-voudig international stond op het WK in Rusland in zes van de zeven wedstrijden van verliezend finalist Kroatië aan de aftrap. Dat waren eveneens de eerste duels in zijn loopbaan op het mondiale eindtoernooi.

AC Milan zou zondag beginnen aan het nieuwe seizoen, maar het thuisduel met Genoa is uitgesteld vanwege de brugramp van eerder deze week in Genua. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven. 

Bekijk het programma en de uitslagen in de Serie A