Cristiano Ronaldo heeft zaterdagavond bij zijn debuut een zwaarbevochten zege geboekt met Juventus. De regerend landskampioen trok met 2-3 aan het langste eind bij Chievo Verona.

Sami Khedira bezorgde Juventus een droomstart in Verona door al na drie minuten te scoren, maar Chievo kwam na 38 minuten al op gelijke hoogte door een fraaie kopbal van Mariusz Stepinski.

Tien minuten na rust stond het zelfs 2-1 nadat Emanuele Giacherrini een penalty benutte. Juventus was daarna veel sterker en kwam door een eigen doelpunt van Mattia Bani een kwartier voor tijd op gelijke hoogte.

De winnende treffer leek lange tijd uit te blijven, mede doordat een doelpunt van Juventus werd afgekeurd nadat Ronaldo een overtreding beging op doelman Stefano Sorrentino. Federico Bernardeschi zorgde in de derde minuut van de blessuretijd echter alsnog voor de winnende treffer namens Juventus.

Ronaldo scoort wederom niet in openingsduel

Ook Ronaldo was na rust nog enkele keren dicht bij een doelpunt, maar de Portugees slaagde er niet in doelman Sorrentino te passeren. Hij wist in zijn loopbaan nog nooit een doelpunt te maken in de openingswedstrijd van het seizoen.

De 33-jarige aanvaller, die deze zomer voor 100 miljoen euro overkwam van Real Madrid, begon zoals aangekondigd in de basis bij Juventus en speelde de hele wedstrijd.

Ronaldo moet de 'Oude Dame' dit seizoen aan succes in de Champions League helpen. Juventus hoopt bovendien voor het achtste jaar op rij kampioen te worden in de Serie A.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A