Piet Velthuizen traint de komende dagen mee bij AZ. De club uit Alkmaar is op zoek naar een nieuwe keeper, omdat tweede doelman Rody de Boer dinsdag een zware blessure opliep.

"Na de trainingsstage wordt bepaald of het verblijf van Velthuizen in Alkmaar een tijdelijk vervolg krijgt", meldt AZ vrijdag op zijn website.

De 31-jarige Velthuizen zit zonder club sinds hij eind december zijn contract bij het Cypriotische Omonia Nicosia liet ontbinden. De keeper uit Nijmegen is vooral bekend van zijn twee periodes bij Vitesse, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en tussen 2006 en 2010 en 2011 en 2016 meer dan tweehonderd duels in het eerste elftal speelde.

Velthuizen, die in 2009 in een oefenduel met Japan (3-0-zege) zijn enige interland voor het Nederlands elftal speelde, stond ook onder contract bij het Spaanse Hércules Alicante en het Israëlische Hapoel Haifa.

De Boer maanden uitgeschakeld met schouderblessure

Velthuizen kan mogelijk het gat opvullen dat ontstaan is door de kwetsuur van De Boer. De twintigjarige keeper, die deze zomer overkwam van Telstar, raakte dinsdag tijdens de training geblesseerd aan zijn schouder.

Volgens AZ zal de reservedoelman "de komende maanden" uit de roulatie zijn. De Boer is de keeper van Keuken Kampioen Divisie-club Jong AZ en geldt bij het eerste elftal van trainer John van den Brom als de stand-in van eerste doelman Marco Bizot.

AZ begon de Eredivisie afgelopen zondag met een 5-0-zege op NAC Breda. De Noord-Hollanders gaan aanstaande zondag in de tweede speelronde op bezoek bij het gepromoveerde FC Emmen (aftrap 14.30 uur).

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie