Zenit Sint-Petersburg heeft donderdag op wonderbaarlijke wijze de play-offs van de Europa League gehaald. De Russen versloegen Dinamo Minsk in de return van de derde voorronde na verlenging met 8-1, een week na de uitwedstijd kansloos met 4-0 verloren te hebben.

Zenit kwam via de Argentijn Leandro Parades in de 22e minuut op voorsprong in eigen stadion, maar moest daarna tot de 66e minuut wachten voordat Christian Noboa uit Ecuador er 2-0 van maakte. In het laatste kwartier dwong Russisch international Artem Dzyuba met twee goals een verlenging af.

Daarin leek Seidu Yahaya de Wit-Russen alsnog naar de laatste kwalificatieronde te loodsen, maar via de Argentijn Sebastian Driussi, Dzyuba en twee goals van de Slowaak Robert Mak maakte Zenit in de tweede helft van de verlenging alsnog de sensationele inhaalrace compleet.

Zenit is na FC Barcelona de tweede club die een 4-0-achterstand in de return goedmaakt. In maart vorig jaar presteerden de Catalanen in de achtste finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain het vooraf onmogelijk geachte, door na een 4-0-nederlaag in Parijs de return met 6-1 te winnen.