Vitesse-trainer Leonid Slutsky treedt donderdag tegen FC Basel aan met dezelfde elf spelers als afgelopen weekend tegen FC Groningen. Dat duel wonnen de Arnhemmers met 5-1.

De Arnhemmers moeten in Bazel een achterstand van 1-0 zien goed te maken om de laatste voorronde van de Europa League te halen.

Slutsky kiest wederom voor de Slowaak Matús Bero op het middenveld. Hij verdrijft Thomas Bruns uit de basis, die in het eerste duel met FC Basel nog in de basis stond, maar tegen Groningen op de bank begon.

Bij de Zwitsers staat Ricky van Wolfswinkel wederom aan de aftrap. De oud-spits van Vitesse was vorige week in Stadion GelreDome in blessuretijd verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

Het duel in het Sankt Jakob-Park in Bazel begint om 20.00 uur en staat onder leiding van de Duitse arbiter Daniel Siebert.

De winnaar van het tweeluik neemt het voor een plek in de groepsfase van de Europa League op tegen het Cypriotische Apollon Limassol of het Wit-Russische Dinamo Brest.

Opstelling FC Basel: Omlin; Balanta; Cömert, Petretta; Widmer, Dié, Frei, Zuffi; Stocker, Ajeti, Van Wolfswinkel.

Opstelling Vitesse: Eduardo, Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Foor; Beerens, Matavz, Linssen.