De competitiewedstrijden Sampdoria-Fiorentina en AC Milan-Genoa in Italië van zondag zijn uitgesteld. De Serie A heeft dat besloten vanwege het hangbrugdrama in Genua.

De Ponte Morandi stortte dinsdagochtend in. Daarbij kwamen zeker 38 mensen om het leven. De autoriteiten vermoeden dat er nog meer slachtoffers zijn gevallen.

Beide clubs uit Genua deden een verzoek om hun eerste competitieduels van het nieuwe seizoen niet door te laten gaan. De Serie A heeft donderdag ingestemd met dat verzoek.

"De president van de Serie A heeft besloten beide wedstrijden uit te stellen. Dit is gebeurd na instemming van zowel Fiorentina als AC Milan", meldt de Serie A in een verklaring.

Minuut stilte voor andere duels

Het is nog niet bekend wanneer de duels worden ingehaald. Dat wordt vermoedelijk binnen enkele dagen bekendgemaakt. De wedstrijden zouden zondag om 20.30 uur beginnen.

De andere wedstrijden in de Serie A gaan vooralsnog wel door. Eerder was al besloten dat voor alle wedstrijden een minuut stilte zou worden gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Tientallen auto's stortten dinsdag circa 45 meter naar beneden en kwamen in de rivier de Polcevera of op de oevers tussen brokstukken van de verkeersbrug terecht. Hulpdiensten zoeken in de puinhopen nog naar slachtoffers.

Bekijk het programma in de Serie A