Lionel Messi heeft zich woensdag afgemeld voor de komende oefeninterlands van Argentinië in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey).

De 31-jarige sterspeler van FC Barcelona zal volgens een woordvoerder de komende periode misschien nog wel meer wedstrijden van de nationale ploeg overslaan, maar van een definitief afscheid zou nog geen sprake zijn.

Messi beleefde met Argentinië een teleurstellend WK in Rusland. De Argentijnen verloren in de achtste finales met 4-3 van de latere winnaar Frankrijk.

Daarna waren er sterke geruchten dat de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar zijn interlandcarrière voor gezien zou willen houden. In de zomer van 2016 kondigde Messi al eens zijn afscheid als international aan. Enkele maanden later stelde hij zich toch weer beschikbaar.

'Deur blijft altijd openstaan voor hem'

"Wij weten niet wat er gaat gebeuren na onze twee interlands in de Verenigde Staten, maar Messi heeft onze technische staf laten weten dat hij niet in de eerstvolgende selectie opgenomen wil worden. De deur naar de nationale ploeg blijft echter openstaan voor hem", liet een woordvoerder van de Argentijnse voetbalbond weten.

Messi droeg vooralsnog 128 keer het shirt van Argentinië. Hij maakte daarin 65 doelpunten en leverde bovendien 44 assists.

Argentinië zal in oktober en november nog eens vier oefeninterlands afwerken. Lionel Scaloni is na het ontslag van Jorge Sampaoli voorlopig interim-bondscoach.