Vitesse heeft er vertrouwen in dat de ploeg donderdag in de return in Zwitserland tegen FC Basel de schlemielige 0-1-nederlaag van vorige week in de heenwedstrijd in eigen huis goed kan maken en zich zodoende alsnog weet te plaatsen voor de play-offs van de Europa League.

"Het gaat geen makkelijke wedstrijd worden, maar de kansen zijn ongeveer gelijk. Het wordt een kwestie van de meeste kwaliteit leveren", zegt trainer Leonid Slutskiy woensdag op de clubwebsite.

Vitesse revancheerde zich zondag al van de verliespartij tegen FC Basel door tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie FC Groningen op eigen veld met maar liefst 5-1 te verslaan.

Dat was voor Vitesse alweer de vierde wedstrijd van het nog prille seizoen. Volgens Slutskiy heeft het huidige drukke programma van de Arnhemmers voor- en nadelen.

"We moeten gaan zien wat het met de fitheid van de spelers gaat doen. Aan de andere kant kunnen we nu beter op elkaar ingespeeld raken."

Clarke-Salter eveneens positief gestemd

Verdediger Jake Clarke-Salter was aan de vooravond van het tweede en beslissende duel met FC Basel eveneens positief gestemd.

"We zijn hier met een duidelijk doel naartoe gekomen. Zowel de sterke als de zwakke kanten van de wedstrijd vorige week hebben we scherp geanalyseerd. Het wordt geen makkelijke opgave, maar we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten en positief blijven. Dan heb ik vertrouwen in een goed resultaat."

Vitesse heeft tegen FC Basel de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de Nigeriaanse aanvaller Hilary Gong ontbreekt wegens een lichte blessure.

FC Basel-Vitesse begint donderdag om 20.00 uur in het St. Jakob Park. De Zwitsers wonnen vorige week in de GelreDome met 0-1 door een doelpunt van oud-Vitessenaar Ricky van Wolfswinkel in de blessuretijd.

De winnaar van het tweeluik neemt het voor een plek in de groepsfase van de Europa League op tegen het Cypriotische Apollon Limassol of het Wit-Russische Dinamo Brest.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Europa League