Manchester City kan mogelijk geruime tijd niet beschikken over Kevin De Bruyne. De Belgische middenvelder heeft volgens diverse Britse media woensdag op de training een zware knieblessure opgelopen.

City bevestigde dat De Bruyne last heeft van een blessure aan zijn rechterknie, maar meldt pas iets over de ernst van de kwetsuur als hij een aantal medische testen heeft ondergaan.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws brengt op basis van bronnen op het oefencomplex van City naar buiten dat de blessure vergelijkbaar is met de kwetsuur die hij in 2016 tijdens zijn eerste seizoen in Engeland opliep.

De Bruyne stond destijds 2,5 maand aan de kant, nadat hij tegen Everton met de noppen in het gras bleef steken en zijn linkerknie dichtklapte.

City goed aan seizoen begonnen

Mocht De Bruyne wederom voor zo'n lange periode uitgeschakeld zijn, dan mist hij de topper in de Premier League tegen Liverpool en een aantal groepswedstrijden in de Champions League.

De Bruyne schreef deze zomer met België geschiedenis op het WK in Rusland door als derde te eindigen dankzij een 2-0-zege op Engeland in de troostfinale.

City is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De regerend landskampioen won ten koste van FA Cup-winnaar Chelsea (2-0) de Community Shield en versloeg in de eerste competitiewedstrijd Arsenal met eveneens 0-2.

City speelt zondag thuis tegen Huddersfield Town en in de weken daarop tegen Wolverhampton Wanderers (uit), Newcastle United (thuis) en Fulham (uit).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League