Jean-Paul Boëtius heeft naar aanleiding van zijn rode kaart in de competitiewedstrijd van zondag op bezoek bij De Graafschap (2-0-nederlaag) een geldboete gekregen en hij ontbreekt tevens in de wedstrijdselectie voor de return van donderdag in eigen huis tegen AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League.

"Ik heb goed met Jean-Paul gesproken. Hij heeft een geldboete gekregen en zit morgen niet bij de selectie", aldus Van Bronckhorst woensdag op zijn drukbezochte persconferentie in De Kuip.

"Het wordt een moeilijk verhaal voor Jean-Paul. Meer wil ik er op dit moment niet over zeggen", voegde hij niet veel later daaraan toe.

Boëtius kreeg in het duel met De Graafschap tien minuten voor tijd een gele kaart voor een overtreding en moest vervolgens van het veld, omdat hij demonstratief applaudisseerde voor scheidsrechter Pol van Boekel.

"Ik snap echt niet hoe je in twintig seconden twee gele kaarten pakt. Na die eerste gele kaart moet je gewoon weglopen. Klaar", had Van Bronckhorst op De Vijverberg al geen goed woord over voor de actie van zijn pupil.

Feyenoord bleef toen met slechts negen man over, omdat Eric Botteghin eerder ook al met twee gele kaarten naar de kleedkamer was gestuurd.

Ook geen St.Juste, Haps, Tapia, Ayoub en Jörgensen

De Rotterdammers missen tegen AS Trencín naast de disciplinair geschorste Boëtius ook de geblesseerden Jeremiah St. Juste, Ridgeciano Haps, Renato Tapia, Yassin Ayoub en Nicolai Jörgensen.

De deze zomer transfervrij van FC Utrecht overgekomen Ayoub deed weliswaar maandag mee in het treffen tussen Jong Feyenoord en Jong Excelsior, maar hij liet zich al voor rust vervangen.

Feyenoord moet tegen AS Trencín de 4-0-verliespartij van vorige week in de heenwedstrijd in Slowakije wegwerken om alsnog de play-offs van het tweede Europese bekertoernooi te bereiken.

Feyenoord-AS Trencín begint donderdag om 20.45 uur in de waarschijnlijk matig gevulde De Kuip en staat onder leiding van de Deense scheidsrechter Jakob Kehlet.

De winnaar van het tweeluik neemt het voor een plek in de groepsfase van de Europa League op tegen het Oostenrijkse Sturm Graz of het Cypriotische AEK Larnaca.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Europa League