Met een subtiele trap met de buitenkant van zijn rechtervoet zette Klaas-Jan Huntelaar Ajax dinsdag op het goede spoor tegen Standard Luik. De spits genoot van zijn ploeg en van de fans tijdens de 3-0-zege op de Belgische club.

"Het was een prachtige avond", aldus Huntelaar na de return in de derde voorronde van de Champions League. "We hebben Standard vanaf de eerste minuut bij de strot gegrepen. En dan krijg je het publiek nog meer mee."

"De wisselwerking tussen de fans en ons was fantastisch. Europese duels zijn speciaal. Maar wat zou het mooi zijn als we iedere thuiswedstrijd voor zo'n publiek spelen. De fans hebben ons zo geholpen."

Wie Ajax zag spelen tegen Standard Luik, snapte niet hoe de ploeg het zaterdag met vier andere spelers zo kon laten lopen tegen Heracles Almelo (1-1).

Huntelaar was een van de spelers die in de eerste competitiewedstrijd rust kreeg. "In mijn hoofd was ik klaar om te spelen, maar soms moet je misschien ook in bescherming worden genomen."

"Maar belangrijk was dat we nu voor iedere meter knokten", vervolgde de ervaren aanvaller. "We maakten ruimte voor elkaar en wonnen duels. Zo moeten we iedere wedstrijd in gaan. Dan hebben zeker ook een kans tegen Dinamo Kiev in de play-offs. Want we zijn er nog niet. We willen nu ook naar het hoofdtoernooi van de Champions League."

Huntelaar evenaart Swart met achttiende Europese goal

Huntelaar maakte alweer zijn achttiende Europese treffer voor Ajax. Daarmee evenaarde hij het aantal van clubicoon Sjaak Swart. Alleen Jari Litmanen (26) en Johan Cruijff (25) hebben vaker in Europa gescoord namens de Amsterdammers.

"Dat zijn mooie cijfers", zei de spits. "Maar laten wij nu maar onze wedstrijden blijven winnen. Zaterdag tegen VVV en dan moet de focus op Kiev."

Ajax neemt het op woensdag 22 augustus (thuis) en dinsdag 28 augustus (uit) op tegen Dinamo Kiev voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Eerst wacht zaterdagavond nog een uitduel met VVV-Venlo in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen en het programma van de Champions League