Massimiliano Allegri merkt dat het verlangen van Juventus om de Champions League te winnen groter is dan ooit. De coach van de 'Oude Dame' denkt dat de komst van Cristiano Ronaldo daar een belangrijke rol in heeft gespeeld.

"Cristiano is een geweldige speler die natuurlijk veel kwaliteit en internationale ervaring met zich meebrengt. Daarnaast kan hij bijdragen aan de ontwikkeling van jonge spelers", zegt Allegri in gesprek met Sky Italia.

Juventus wist zich in de afgelopen vier jaar twee keer voor de Champions League-finale te plaatsen, maar beide keren stond de club uit de Serie A na het laatste fluitsignaal met lege handen.

In 2015 was FC Barcelona met 3-1 te sterk en in 2017 bleken Ronaldo en Real Madrid een maatje te groot voor Juventus (4-1), dat zich in 1996 ten koste van Ajax voor de laatste keer Champions League-winnaar mocht noemen.

Allegri doet beroep op mentaliteit Juventus

Met de komst van de 33-jarige Ronaldo, vijfvoudig Gouden Bal-winnaar en topscorer aller tijden in de Champions League, lijkt Juventus ook dit jaar weer serieus een gooi te kunnen doen naar een finaleplek in het miljoenenbal. 

"De ambitie om de Champions League te winnen is nu groter dan voorgaande jaren", erkent Allegri. "Maar dat geldt ook voor de competitie en het bekertoernooi. Niemand zal ons de prijzen dit seizoen zomaar geven. We moeten hard werken en voor elkaar door het vuur willen gaan."

"Op die manier heeft Ronaldo met Real Madrid de Champions League vier keer in vijf jaar tijd gewonnen. Wij moeten diezelfde strijdlust tonen. Ook Ronaldo wil ook nog altijd iedere wedstrijd winnen en dat toont aan dat hij een grote prof is."

De Portugees, die zondag zijn officieuze debuut voor Juventus in een oefenduel met de reserves opluisterde met een doelpunt, kan zaterdagavond zijn eerste officiële minuten voor zijn nieuwe club maken. Juventus begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen Chievo Verona (aftrap 18.00 uur).

Bekijk het programma in de Serie A