FC Twente heeft ondanks de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie al duizend seizoenkaarten meer verkocht dan vorig seizoen.

FC Twente meldt maandag op de clubsite dat vier dagen voor het eerste competitieduel 19.100 seizoenkaarten zijn besteld. Vorig seizoen hadden 'de Tukkers' in de Eredivisie ruim 18.100 seizoenkaarthouders, een seizoen daarvoor werden 17.300 jaarkaarten verkocht.

De kans is daardoor groot dat FC Twente dit seizoen een toeschouwersrecord in de Eerste Divisie zal verbreken. In het seizoen 2015/2016 trok NAC Breda gemiddeld 13.959 supporters naar het Rat Verlegh Stadion.

FC Twente heeft met afstand het grootste stadion in de Keuken Kampioen Divisie. De capaciteit van de Grolsch Veste is 30.205 plaatsen.

FC Twente begint als favoriet aan competitie

FC Twente eindigde vorig seizoen als achttiende en laatste in de Eredivisie, waardoor de landskampioen van 2010 deze jaargang voor het eerst in 35 jaar niet op het hoogste niveau zal spelen.

De ploeg van trainer Marino Pusic begint als de club met veruit het hoogste spelersbudget (circa 4,5 miljoen euro) als de topfavoriet aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, al kon de teruggekeerde technisch directeur Ted van Leeuwen pas recent echt beginnen met het aantrekken van nieuwe spelers.

Half juli werd namelijk pas bekend dat FC Twente niet meer hoefde te vrezen voor een faillissement. De club kan voortbestaan door een akkoord met de gemeente en een miljoeneninjectie van investeerders. Dat bedrag kan oplopen tot 14 miljoen euro.

FC Twente begint de competitie vrijdagavond om 20.00 uur met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, dat vorig seizoen ook degradeerde uit de Eredivisie.

Bekijk het programma van de Keuken Kampioen Divisie