PSV kan zaterdag in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, thuis tegen FC Utrecht, gewoon over Hirving Lozano beschikken. De Mexicaanse sterspeler verliet dinsdag nog de training met een enkelblessure.

Trainer Mark van Bommel gaf vrijdag op zijn persconferentie te kennen dat Lozano onderdeel van de wedstrijdselectie zal zijn, maar wilde niet kwijt of hij ook in de basisopstelling staat.

De opvolger van de naar Fenerbahçe vertrokken Phillip Cocu hoeft door de aanwezigheid van Lozano niemand te missen tegen FC Utrecht.

"Ze zijn superfit, dat wijst de data ook uit. Daarmee win je geen wedstrijden, maar het is wel een voorwaarde om wedstrijden te winnen", aldus Van Bommel.

"Als je een wedstrijd speelt, moet de spanning aanwezig zijn en moet je klaar zijn om te presteren, maar ook plezier hebben. Als die combinatie lukt, kan je nog meer intensiteit toevoegen aan een training. Dan hebben de spelers niet eens door dat ze hard trainen."

Blij met komst van Thomas

Van Bommel is ook blij met de komst van Ryan Thomas, die eerder op vrijdag voor naar verluidt 2 tot 3 miljoen euro werd overgenomen van PEC Zwolle.

"Deze speler past goed bij onze speelwijze en ons idee van voetballen. Hij kan het spel versnellen, is slim en technisch begaafd. Als je een speler kan halen met deze kwaliteiten is dat heel mooi meegenomen."

Van Bommel moet het tegen FC Utrecht nog wel stellen zonder de Nieuw-Zeelandse middenvelder, omdat hij maandag pas een medische keuring zal ondergaan.

Volgens veel kenners is PSV dit seizoen niet de favoriet voor de landstitel, maar Van Bommel maakt zich daar allesbehalve zorgen over.

"Dat wij door de kenners niet als favoriet worden gezien, is niet erg. Wij moeten het hebben van het team. Daarbinnen kunnen onze spelers individueel excelleren, dat is waar het om draait."

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond elke Eredivisie-speelronde en de Europese avonturen van de Nederlandse club? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Bekijk het programma in de Eredivisie