Ricky van Wolfswinkel hielp FC Basel donderdagavond weliswaar aan een belangrijke uitzege op Vitesse, maar de spits vond het wel moeilijk om uitgerekend tegen zijn oude club te scoren.

"Het gaf wel een raar en apart gevoel om ze pijn te doen, maar het hoort erbij. Ik had het al eerder kunnen en moeten doen", zei Van Wolfswinkel na het heenduel in de derde voorronde van de Europa League (0-1) tegen FOX Sports

Vitesse leek lange tijd een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur te slepen tegen het op papier sterkere Basel, maar uitgerekend Van Wolfswinkel bracht daar in de derde minuut van de blessuretijd met een hard schot verandering in.

De 29-jarige spits durfde overigens niet te juichen in de GelreDome en verontschuldigde zich met handgebaren zelfs voor zijn winnende treffer. "Ik heb hier geweldige jaren gehad en iedereen waardeert me heel erg hier", verklaarde Van Wolfswinkel zijn manier van juichen.

"Ik kan helemaal uit mijn dak gaan, maar ik toon liever een beetje respect naar de mensen hier. Bovendien was ik niet tevreden met mijn eigen spel, dus dat had daar ook wel mee te maken."

Van Wolfswinkel spreekt oude ploeggenoten nog dagelijks

Van Wolfswinkel genoot wel met volle teugen van zijn rentree in de GelreDome. De tweevoudig Oranje-international speelde in het seizoen 2016/2017 nog voor Vitesse en won toen zelfs de KNVB-beker met de club waar hij zijn loopbaan begon.

"Ik spreek de jongens nog dagelijks en ik keek uit naar deze wedstrijd. Het was heel mooi en ook wel raar om tegen mijn voormalige teamgenoten te spelen, maar ik ben heel gelukkig met de overwinning."

Door de late nederlaag voor eigen publiek moet Vitesse flink aan de bak in de return om de play-offs van de Europa League te bereiken. Die wedstrijd staat volgende week al op het programma in Basel.

Bekijk de uitslagen in de derde voorronde van de Europa League