Quincy Promes heeft Spartak Moskou woensdag niet aan een goede uitgangspositie in de derde voorronde van de Champions League kunnen helpen. De Nederlander scoorde, maar miste ook een strafschop en verloor mede daardoor met 3-2 bij PAOK.

De 26-jarige Promes, die woensdag de aanvoerdersband droeg, en Spartak ontvangen de Griekse tegenstander volgende week dinsdag voor de return in Moskou.

De Russen zaten halverwege de eerste helft nog in een zetel in Thessaloniki. Ivelin Popov opende na zeven minuten al de score en tien minuten later verdubbelde Promes de marge met een curieuze treffer.

Zijn schot vanaf ongeveer 18 meter werd van richting veranderd door een Griekse verdediger, waarna de keeper de bal via de onderkant van de lat achter de doellijn deed verdwijnen. Na wat onduidelijkheid keurde de Israëlische scheidsrechter Orel Grinfeeld het doelpunt goed.

Comeback PAOK en misser Promes

Heel lang kon Spartak niet van die voorsprong genieten, want nog voor rust stond het 3-2 voor PAOK. Eerst deed Aleksandar Prijovic vanaf de penaltystip wat terug en daarna was het de beurt aan Dimitrios Limnios en Dimitrios Pelkas.

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Promes vanaf 11 meter dé mogelijkheid om de Russen weer op gelijke hoogte te brengen en zo met een goed gevoel huiswaarts te laten keren. Alexandros Paschalakis wist de inzet van de Oranje-international echter te keren.

Salzburg met één been in play-offs, Celtic gelijk

Red Bull Salzburg is wel al zo goed als zeker van een ticket voor de play-offs. De Oostenrijkers hadden thuis weinig moeite met KF Shkëndija (3-0) en vertrekken volgende week vol vertrouwen naar Macedonië.

Celtic begon met een gelijkspel aan het tweeluik met AEK. De Schotten speelden thuis met 1-1 gelijk tegen de Grieken en moeten dus aan de bak in Athene.