Feyenoord moet het donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League tegen AS Trencín ook zonder Robin van Persie en Eric Botteghin doen. De personele problemen voor coach Giovanni van Bronckhorst nemen daarmee toe.

Van Bronckhorst liet dinsdag al weten dat Van Persie en Jens Toornstra twijfelgevallen waren. Toornstra is fit genoeg om af te reizen naar Slowakije, maar dat geldt dus niet voor de 35-jarige Van Persie.

Daarnaast is Botteghin op het laatste moment afgevallen. De Braziliaanse verdediger blijft vanwege privéomstandigheden achter in Rotterdam.

Het was al bekend dat Yassin Ayoub, Ridgeciano Haps, Nicolai Jörgensen, Jeremiah St. Juste, Renato Tapia (allemaal geblesseerd) en Tonny Vilhena (geschorst) niet beschikbaar zijn bij Feyenoord. Ook aanwinsten Joris Delle en Luis Sinisterra reizen niet mee.

De wedstrijd tussen Trencín en Feyenoord op het kunstgras van het Stadión na Sihoti werd onlangs vervroegd van 20.30 naar 19.00 uur.

Vier dagen na de wedstrijd in Slowakije wacht Feyenoord een uitduel met De Graafschap in de eerste Eredivisie-speelronde. De return tegen Trencín is volgende week donderdag.

Bekijk het programma in de derde voorronde van de Europa League