Robert Lewandowski blijft toch gewoon bij Bayern München. De Poolse aanvaller stelde na het vorige seizoen te willen vertrekken bij de kampioen van Duitsland, maar accepteert na een gesprek met Bayern-trainer Niko Kovac dat hij niet weg mag.

"Robert weet hoe ik over hem denk en wat ik van hem verwacht", aldus Kovac. "Hij behoort wereldwijd tot de top drie van aanvallers. We zullen hem daarom zeker niet loslaten. Dat is de mening die ik hem heb meegegeven. Robert heeft dat geaccepteerd."

De 29-jarige Lewandowski zei na vorig seizoen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De Pool speelt sinds de zomer van 2014 voor Bayern, dat hem overnam van concurrent Borussia Dortmund. In dienst van de 'Rekordmeister' scoorde hij in 195 officiële wedstrijden maar liefst 151 keer. Bij Dortmund had hij al 103 treffers in 187 duels gemaakt.

De afgelopen maanden werd Lewandowski onder meer in verband gebracht met Real Madrid. De 29-jarige aanvaller heeft nog een contract bij Bayern tot medio 2021.

Drie keer topscorer van Bundesliga

Afgelopen seizoen maakte Lewandowksi 29 competitiedoelpunten, waarmee hij zich na 2014 en 2016 voor de derde keer topscorer van de Bundesliga mocht noemen. Bovendien pakte hij met Bayern voor de vierde keer de landstitel.

Daarnaast won hij in zijn tijd bij Bayern één keer de Duitse beker en twee keer de Duitse Super Cup. Eerder werd de spits, die bij de Poolse club Lech Poznan zijn debuut als prof maakte, twee keer kampioen met Dortmund.

Met 'BVB' stond hij in 2013 in de finale van de Champions League, maar daarin was uitgerekend Bayern te sterk. Arjen Robben maakte destijds vlak voor tijd het winnende doelpunt.

Bekijk het programma in de Bundesliga