De Ajax Vrouwen zijn het kwalificatietoernooi van de Champions League dinsdag uitstekend begonnen. De Amsterdammers wonnen hun eerste groepswedstrijd overtuigend met 4-1 van het Ierse Wexford Youths.

Ajax kwam na slechts veertig seconden spelen in de tweede helft nog wel op een 0-1-achterstand door een doelpunt van Rianna Jerrett, maar trok vervolgens alsnog knap aan het langste eind.

Kay-Lee de Sanders was een minuut na de 0-1 alweer verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarna Ellen Jansen vier minuten later voor de voorsprong zorgde.

Loïs Schenkel en Liza van der Morst maakten halverwege het bedrijf met respectievelijk de 3-1 en 4-1 aan alle spanning een einde.

Ajax gaat door de eclatante overwinning aan kop in poule 1, waarvan ook het Noord-Ierse Linfield en het IJslandse Thor/ka deel uitmaken.

Groepswinnaars en twee beste nummers twee

Ajax moest na de tweede landstitel op rij afscheid nemen van internationals als Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen en Desiree van Lunteren, die allemaal naar het buitenland gingen.

Daarvoor in de plaats kwamen speelsters als Kika van Es, Marthe Munsterman, Vanity Lewerissa en Ellen Jansen, die bij de aftrap van het Europese avontuur allemaal in de basis stonden.

De ploeg van de succesvolle trainer Benno Nihom neemt het vrijdag op tegen Linfield en kruist maandag de degens met Thor/ka.

De tien groepswinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League en ook de twee beste nummers twee mogen hun weg vervolgen in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Alle wedstrijden van Ajax worden op het complex van Linfield in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast afgewerkt.