Ronald de Boer keert terug als trainer in de jeugdopleiding van Ajax. Hij gaat aan de slag als individuele techniektrainer van de twee oudste jeugdteams onder 19 en onder 17 en zal ook bij de jongere jeugd af en toe op het trainingsveld staan.

"Tijdens de opbouw van de seizoensvoorbereiding, de eerste zes weken, fungeer ik als een soort assistent-trainer. Zo heb ik dat deze week al een keer bij onder 19 aan de zijde van John Heitinga gedaan", zei de 48-jarige De Boer dinsdag tegen Voetbal International.

De voormalige speler van onder meer Ajax en FC Barcelona gaat zich na de voorbereiding meer op individuele spelers richten. Hij deed dat eerder al drie seizoenen bij Ajax, maar stopte in 2016 vanwege zijn werk als analyticus bij FOX Sports.

Kenneth Perez moest van Ajax destijds kiezen tussen zijn baan als analyticus bij die zender en zijn functie als jeugdtrainer bij de club. Perez koos toen voor FOX Sports, waarna De Boer solidair was met zijn collega en ook stopte als jeugdtrainer.

"Dat is nu geen item meer. Ik kan gewoon Ajax-wedstrijden analyseren bij FOX en daarnaast mijn werk in de opleiding doen", zegt De Boer.

Samenwerkingen met buitenlandse clubs

De Boer, die ook analyticus is bij Veronica, gaat zich voor Ajax ook bezighouden met samenwerkingen met buitenlandse clubs. Hij was al langer ambassadeur van de club op commercieel gebied.

Oud-international De Boer speelde van 1987 tot 1999 voor Ajax. Hij won met de Amsterdammers onder meer de Champions League en de wereldbeker in 1995.

De middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kon, kwam verder uit voor FC Twente, Barcelona, Glasgow Rangers en de Qatarese clubs Al-Rayyan en Al-Shamal. Hij speelde 67 interlands voor Oranje.