Nathan Rutjes zet per direct een punt achter zijn loopbaan. De 33-jarige middenvelder van Roda JC, die in de voetbalwereld wordt gezien als cultheld, krijgt een andere rol binnen de club.

Rutjes, die sinds de zomer van 2014 voor de club uit Kerkrade speelde, gaat werkzaamheden verrichten voor onder meer Stichting Midden in de Maatschappij en wordt assistent-trainer van Roda JC onder 17.

"Nathan heeft de afgelopen jaren bewezen een meerwaarde te zijn voor onze club. Ook buiten het veld is hij veel maatschappelijk betrokken geweest, waardoor een functie binnen de Stichting Midden in de Maatschappij erg passend is", zegt directeur Harm van Veldhoven op de site van Roda.

"Met zijn ervaring als betaald voetballer, jeugdtrainer en zijn ambities zien wij hem ook als een toegevoegde waarde voor onze jeugdopleiding."

Rutjes werd in 2016 al uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler van het Jaar. Hij speelde in het begin van zijn carrière jaren voor Sparta en kwam daarna twee jaar voor MVV Maastricht uit.

Met Roda, waar hij geen basisspeler was, degradeerde Rutjes vorig seizoen via de play-offs naar de Eerste Divisie.

Bekijk het programma in de Keuken Kampioen Divisie