PSV neemt het in de play-offs van de Champions League op tegen het Azerbeidzjaanse FK Qarabag of het Wit-Russische FK BATE Borisov, zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandag uitgewezen.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 21 of 22 augustus in Azerbeidzjan of Wit-Rusland, de return is een week later in Eindhoven.

De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van het belangrijkste Europese bekertoernooi, die op 18 en 19 september van start gaat.

Qarabag en BATE Borisov kruisen de degens deze (in Azerbeidzjan) en volgende week (in Wit-Rusland) in de derde en dus voorlaatste voorronde.

BATE Borisov is al twaalf jaar op rij kampioen van de Vysjejsjaja Liga, Qarabag domineert al jarenlang de Premyer Liqasi.

Ajax tegen Dinamo Kiev of Slavia Praag

Als Ajax in de derde voorronde Standard Luik verslaat dan stuit de ploeg, zoals vorige week al door de UEFA werd bevestigd, in de play-offs op de winnaar van het treffen tussen het Oekraïnse Dinamo Kiev en het Tsjechische Slavia Praag.

Andere clubs waren niet mogelijk. Dat heeft te maken met de geplaatste status van Dinamo Kiev en het feit dat Russische en Oekraïense clubs om politieke redenen niet tegen elkaar kunnen loten.

Ajax of Standard Luik speelt in de play-offs op 21 of 22 augustus eerst thuis en gaat een week later op bezoek bij Dinamo Kiev of Slavia Praag.

Slavia Praag eindigde vorig seizoen op de tweede plek in de 1. Liga en gaat daar nu met negen punten uit drie duels aan kop.

Dinamo Kiev moest de titel in de Premyer Liga aan Shakhtar Donetsk laten, maar is dit seizoen ook goed begonnen met de maximale score na drie duels.