Ajax moet het ook dinsdag in de heenwedstrijd op bezoek bij Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League stellen zonder Kasper Dolberg. De spits kampt nog altijd met een buikblessure.

Dolberg ontbrak daardoor ook al tijdens de twee gewonnen duels met Sturm Graz in de tweede voorronde (2-0 en 3-1).

Trainer Erik ten Hag neemt 22 spelers mee naar Luik, onder wie de talenten Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Kaj Sierhuis.

Daley Blind zit ook bij de groep. De verdediger heeft geen kwetsuur overgehouden aan zijn botsing met doelman Kostas Lamprou tijdens de verloren vriendschappelijke confrontatie vorige week tegen VfL Wolfsburg (0-3).

Blind greep weliswaar even naar zijn pijnlijke heup en werd ook direct naar de kant gehaald, maar dat was volgens afspraak.

Winnaar naar play-offs

De heenwedstrijd tussen Standard en Ajax begint dinsdag om 20.00 uur in het Maurice Dufrasnestadion. De return start volgende week dinsdag om 20.30 uur in de Johan Cruijff ArenA.

De winnaar van het tweeluik gaat naar de play-offs, waarin een ticket voor de groepsfase van de Champions League valt te verdienen.

Ajax of Standard Luik neemt het daarin op 21 of 22 augustus eerst thuis en een week later uit op tegen Dinamo Kiev of Slavia Praag.

Andere clubs waren maandag bij de loting in Nyon niet mogelijk. Dat heeft te maken met de geplaatste status van Dinamo Kiev en het feit dat Russische en Oekraïense clubs om politieke redenen niet tegen elkaar kunnen loten.