Louis van Gaal wil op dit moment nog geen punt achter zijn trainersloopbaan zetten. De 66-jarige Amsterdammer is al een paar jaar niet meer officieel werkzaam in de voetbalwereld, maar sluit een nieuwe uitdaging niet uit.

"Het is voor 90 procent zeker dat ik stop. Maar ik kan op dit moment nog niet zeggen dat ik met pensioen ben", zei Van Gaal zondagavond in het televisieprogramma Zomergasten, waarin hij drie uur lang werd geïnterviewd.

Eind april vertelde Van Gaal bij Ziggo Sport nog dat hij een niet te weigeren aanbieding had gekregen. De coach laat nu echter weten dat hij toch niet op dat aanbod is ingegaan. Het is niet bekend om welke club of welk land het gaat.

"Daar ga ik me niet over uitlaten, maar die baan was me op mijn lijf geschreven", zei Van Gaal zondag. "Als ik alleen op de wereld was, zou ik het gedaan hebben. Maar dat ben ik niet."

Van Gaal heeft geen officiële functie meer in het voetbal sinds hij in 2016 moest vertrekken als coach van Manchester United. Hij verblijft sindsdien veel in Portugal, waar hij een huis bezit.

Eerder dit jaar liet Van Gaal al weten dat hij alleen op aanbiedingen ingaat als een echte topclub zich meldt of wanneer hij bondscoach kan worden van een groot voetballand.

Indrukwekkende erelijst als trainer

Van Gaal begon als hoofdtrainer bij Ajax, waarmee hij in 1995 de landstitel, de Champions League en de wereldbeker voor clubs won. In 1992 had de coach met de Amsterdammers ook al de UEFA Cup gewonnen.

Met Ajax (1991-1997), FC Barcelona (1997-2000 en 2002-2003), AZ (2005-2009) en Bayern München (2009-2011) veroverde Van Gaal in totaal zeven landstitels.

Ook de KNVB-beker, Copa del Rey, DFB Pokal en FA Cup staan op de erelijst van Van Gaal. In 2014 leidde hij het Nederlands elftal als bondscoach naar de derde plek op het WK in Brazilië.

Na het succesvol verlopen WK ging hij aan de slag bij Manchester United, waarmee hij in het seizoen 2015/2016 de FA Cup veroverde. Enkele dagen daarna werd hij ontslagen door de Premier League-club.