Arjen Robben heeft zondagavond met Bayern München een nipte oefenzege geboekt op Manchester United. De 'Rekordmeister' zegevierde met 1-0 in de Allianz Arena. 

Javi Martinez kopte een kwartier na rust de enige treffer van de wedstrijd binnen. Robben kwam vlak voor tijd nog tot scoren, maar het doelpunt van de 34-jarige aanvaller werd afgekeurd wegens buitenspel.

Bij Manchester United mochten Nederlanders Timothy Fosu-Mensah en Tahith Chong invallen. Fosu-Mensah viel na 65 minuten in voor Marcus Rashford en de achttienjarige Chong kwam tien minuten voor tijd het veld in voor Fred.

De nederlaag in München betekende voor United de vijfde wedstrijd in de voorbereiding zonder zege. De 'Red Devils' waren begin augustus alleen te sterk voor Real Madrid (2-1) in de International Champions Cup.

De ploeg van coach José Mourinho begint het nieuwe Premier League-seizoen vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Leicester City.

Bayern speelt woensdag nog een vriendschappelijk duel met FC Rottach-Egern. De ploeg van trainer Niko Kovac begint het seizoen op 12 augustus met de strijd om de Super Cup tegen Eintracht Frankfurt.