AZ begint donderdag met Teun Koopmeiners en debutant Dorin Rotariu in de basis aan de return in eigen huis tegen FC Kairat in de tweede voorronde van de Europa League. De Alkmaarders moeten de 2-0-nederlaag in de heenwedstrijd onschadelijk maken om uitschakeling te voorkomen.

Koopmeiners ontbrak vorige week in Kazachstan vanwege een lichte blessure, maar is na een aantal inspanningstests de afgelopen dagen fit genoeg bevonden voor het tweede duel.

Rotariu - die deze zomer op huurbasis overkwam van Club Brugge - maakt aan de rechterkant van de aanval zijn debuut, omdat Mats Seuntjens met lichte klachten kampt en Myron Boadu op de reservebank moet plaatsnemen.

Trainer John van den Brom kan naast Seuntjens niet beschikken over de kersverse aanwinst Björn Johnsen (niet speelgerechtigd) en de geblesseerden Stijn Wuytens, Marko Vejinovic, Jeremy Helmer en Calvin Stengs.

Kairat opnieuw met Eseola en Arshavin

Bij FC Kairat zijn er geen verrassingen in de basis. Aderinsola Eseola, die vorige week beide doelpunten voor zijn rekening nam, en voormalig Arsenal-speler Andrey Arshavin verschijnen opnieuw aan de aftrap.

AZ-FC Kairat vangt donderdag om 20.45 uur aan en staat onder leiding van de Macedonische scheidsrechter Dimitar Meckarovski.

De winnaar van het tweeluik neemt het in de derde en voorlaatste voorronde op tegen het Tsjechische Sigma Olomouc, dat in het voorbije seizoen als vijfde eindigde in de 1. Liga.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan; Koopmeiners, Midtsjö, Til; Rotariu, Friday, Idrissi.

Opstelling FC Kairat: Plotnikov; Vorogovskiy, Bateau, Politevich, Suyumbayev; Arshavin, Felipe, Kuat, Isael; Islamkhan, Eseola.

Wil je elke speelronde op de hoogte blijven van het Europese avontuur van de Nederlandse clubs? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!