Erwin Koeman gaat aan de slag bij Fenerbahçe. De 56-jarige Nederlander wordt bij de Turkse topclub assistent van hoofdcoach Phillip Cocu.

"Ik ben hier heel blij mee. Erwins ervaring zal bijdragen aan de ontwikkeling van zowel het team als de spelers individueel", zegt Cocu, die deze zomer overkwam van PSV, donderdag op de site van Fenerbahçe.

Koeman wordt in Istanbul de tweede Nederlandse assistent van Cocu, die Chris van der Weerden al meenam vanuit Eindhoven.

Koeman begint in Turkije aan zijn derde klus als assistent-coach op rij. In de voorgaande jaren vervulde hij die functie bij Southampton en Everton, waar hij zijn broer Ronald Koeman bijstond.

Op eigen benen staan

De oudste van de twee broers Koeman (56) besloot na het ontslag bij Everton niet met Ronald mee te gaan naar het Nederlands elftal.

"Ik wil weer op eigen benen staan. Het liefst in het buitenland", zei hij begin dit jaar tegen de NOS. "We hebben ruim drie jaar prima samengewerkt. Maar nu scheiden onze wegen zich weer. Ik voel me nog steeds hoofdtrainer."

Desondanks slaagde Koeman er niet in om een nieuwe club te vinden. Eerder werkte de 31-voudig international van Oranje als hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven en was hij bondscoach van Hongarije.