Hoewel Ajax zich woensdag ten koste van Sturm Graz vrij simpel voor de derde voorronde van de Champions League plaatste, benadrukt Klaas-Jan Huntelaar dat de overwinning voor de Amsterdammers slechts het begin van een mooie reeks moet zijn.

De ervaren spits had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de verdiende 1-3-zege, waardoor Ajax - dat vorig seizoen Europees voetbal misliep - in ieder geval zeker is van een plek in de groepsfase van de Europa League.

"Het is een klein succesje, maar we willen meer. We moeten ons nu focussen op de komende twee wedstrijden tegen Standard Luik en daarin zullen we nog beter moeten spelen om door te gaan", zei de 34-jarige Huntelaar na het duel tegen Ziggo Sport.

De oud-speler van onder meer Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 vond dat Ajax vooral voor rust niet naar vermogen speelde in de Merkur Arena. Hij merkte op dat zijn ploeg te onrustig was.

"In de eerste helft lieten we het spel te veel heen en weer gaan. Dat hebben we aangegeven in de rust. Daarna gingen we rustiger spelen en kregen we minder counters tegen."

Ervaren spelers

Volgens Huntelaar hielp het mee dat Ajax met onder anderen Daley Blind en Dusan Tadic nu meer ervaren spelers die weten wat er tijdens een wedstrijd gevraagd wordt, in de ploeg heeft. Mede daardoor ging het in de tweede helft beter volgens de spits.

"We hadden iets meer controle. Je kunt niet iedere keer de diepte in gaan, de bal verliezen en omschakelen. Dan blijf je heen en weer voetballen. Je moet de momenten kiezen waarop je de wedstrijd kunt killen en dat hebben we de tweede helft beter gedaan dan de eerste."

Ajax gaat volgende week dinsdag op bezoek bij Standard en speelt exact een week later de return in de Johan Cruijff ArenA. Daarna moet nog een ronde overleefd worden voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League

Wil je elke speelronde op de hoogte blijven van het Europese avontuur van de Nederlandse clubs? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!