Lucas Digne vervolgt zijn loopbaan bij Everton. De club van technisch directeur Marcel Brands betaalt een transfersom van bijna 22 miljoen euro aan zijn huidige werkgever FC Barcelona.

Digne tekende woensdag een contract voor vijf jaar bij de club uit Liverpool. "Everton is een grote club met een fantastische historie. Ik wil hier graag wedstrijden spelen en mijn beste spel laten zien", aldus de 21-voudig international van Frankrijk. "Het is fantastisch om in de Premier League te mogen spelen."

De 25-jarige Digne speelde twee seizoenen voor Barcelona. De Franse linkerverdediger kwam daarin tot 45 officiële wedstrijden en twee doelpunten. Met de Catalanen won Digne een landstitel, twee Spaanse en een keer de Spaanse Super Cup. Digne viel af voor de WK-selectie van Frankrijk.

Hoewel hij er niet in slaagde een basisplaats te veroveren bij Barcelona, kijkt Digne met een goed gevoel terug op zijn tijd bij de Spaanse topclub.

"Om een kleedkamer te hebben mogen delen met de beste spelers van de wereld was ongelooflijk. Ik kan iedereen alleen maar ontzettend bedanken", aldus Digne, die eerder uitkwam voor Lille en Paris Saint-Germain en op huurbasis voor AS Roma.

Richarlison

Na het aantrekken van de Braziliaan Richarlison is Digne de tweede aankoop van technisch directeur Marcel Brands, die sinds juni bij Everton werkt. Voor de 21-jarige aanvaller, die overkomt van Watford, werd 45 miljoen euro betaald.

Everton begint het Premier League-seizoen op zaterdag 11 augustus met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Wolverhampton Wanderers. Everton eindigde afgelopen seizoen als achtste en greep daarmee net naast Europees voetbal.

Programma Premier League